Νικολετάκη Σοφία – Ηθοποιός

Φοίτησε στη δραματική σχολή του Πνευματικού κέντρου της Αγίας Βαρβάρας. Σπούδασε στο Μουσικό σχολείο Πατρών όπου έμαθε πιάνο, Ευρωπαϊκό και Βυζαντινό τραγούδι. Παρακολούθησε θεατρικά εργαστήρια: υποκριτικής  με το Διονύσιο Βούλτσο (Δηπεθε Πάτρας) και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή΄ σωματικού θεάτρου με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, το Σπύρο Κουβαρά και την Κατερίνα Δαμβογλου΄χοροθεάτρου με την Μαριμίλλη Ασημακοπούλου και το Σίμων Πάτροκλο. Συμμετείχε σε σεμινάρια υποκριτικής: με το Γεράσιμο Γεννατά, το Νίκο Κατή, το Μίλτο Νίκα, το Δημήτρη Φραγκιόγλου, το Ryszard Nieoczym και την ομάδα Ιδέα. Επιπλέον παρακολούθησε σεμινάρια: κουκλοθέατρου  με την Κορίνα Κοτσίρη και εναέριων ακροβατικών με την Ευτυχία Χρυσοβέργη.

Συμμετείχε στις βραδινές παραστάσεις: «Χαρικλύ» θέατρο Act (σε εναλλαγή ρόλων, μαύρη κωμωδία),«Χαρικλύ 2 σε 1» θέατρο Act, « Home alone» θέατρο Act, «Ιλιάδα – Οργής Εικόνες» θέατρο Act, «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» του Άκη Δήμου στο θέατρο Επίκεντρο, «Τα Ημερολόγια της Εδέμ» του Mark Twain στο θέατρο Χωρίς Αυλαία, «Παπαδιαμάντης Αναζήτησις» θέατρο Act και στο μιούζικαλ «Μην κοιτάς το φεγγάρι» των Τ. Τσαρδάκα και Σάκη Μπάστα στο θέατρο Act.

Έχει πρωταγωνιστήσει στις παιδικές/μουσικές παραστάσεις: «Ολόγυρα Ολότελα Ολόιδιοι» του Θεόδωρου Κανδηλιώτη, «Το κορίτσι που επιμένει» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, στο μιούζικαλ «Μαγική Πρωτοχρονιά» της Milena Sinelnikova και στις διαδραστικές παραστάσεις για σχολεία της ομάδας Τραμπάλα.

Τραγούδησε στη σειρά κινουμένων σχεδίων  της Disney (Tangled) Μαλλιά κουβάρια.

Email: sofia@trampala.gr